Industriele horeca lampen

Industriële lampen zijn al jaren een trend en bijna niet meer weg te denken. Veel horeca-interieurs zijn in deze stijl ingericht. Een industrielamp is te herkennen aan zijn functionele vormen en ruwe materialen als metaal, hout en koper. Deze slijtvaste materialen maken de lamp niet alleen mooi, maar ook makkelijk te combineren en uitermate geschikt in elke horecagelegenheid.

De oorsprong van de industriele lamp

Industriële lampen zijn geïnspireerd op de fabriekslampen uit de industriële revolutie van de negentiende eeuw. Met de groei van de fabrieken kwam ook de komst van de gloeilamp. De meest functionele oplossing was om grote robuuste lampen op te hangen met grove schroeven, moeren en metalen behuizingen om deze gloeilampen te beschermen. Tegenwoordig vindt u de industriële lampen overal terug in onze interieurs, maar deze keer om hun stijl als tijdloze sfeerverlichting.

Soorten industriele horeca lampen

Vooral de hanglampen die in de fabriek het meest gebruikt zijn erg in trek gebleven. Maar ook tafellampen en wandlampen worden nu in deze industriële stijl gemaakt. De industriële hanglampen verschillen van elkaar in grote, vorm en de details en verdienen zo hun eigen plek in uw interieur. Boven een lange eettafel hangt u bijvoorbeeld lampenbalk met de look van een doormidden gezaagd vat. En een koepelvormige lamp leent zich anderzijds goed voor een plekje boven een bar. Veel voorkomende kleuren voor industriële horeca lampen zijn zwart, grijs, gunmetal, bruin en roestkleurig metaal wat de lampen een vintage look geeft. Bovendien heeft deze stijl lampen in veel gevallen vervaardigde gebuiksproken, die ervoor zorgen dat elke lamp uniek is van anderen door de kleine kleurverschillen.

Goede horeca verlichting is bepalend voor de eerste indruk die gasten van uw bedrijf krijgen. Het zorgt voor gezelligheid en sfeer in uw interieur. De lampen bij Horeca Sfeerverlichting-Expert zijn verkrijgbaar met speciale details, zoals een oud motorblok boven op de kap van de lamp of unieke houten en metalen designs. De lampen worden altijd inclusief ketting en plafond-afdekkap geleverd.

Bekijk hieronder alle industriële horeca lampen in ons assortiment.

Industriele lampen

Menu